Gezond eten

Gezond eten is wellicht makkelijker gezegd dan gedaan. Maar hoe zorgt u nu dat u genoeg vitaminen, mineralen en vetzuren binnenkrijgt? Want dat is niet alleen vooraf, maar zeker ook achteraf belangrijk om het herstelproces zo snel mogelijk te laten verlopen. Daarom hebben we de dagelijkse richtlijnen nog eens voor u op een rijtje gezet, zodat u zelf kunt nagaan of uw voedingsgewoonten bijdragen aan een snel herstel:

 

Brood 5 – 7 sneetjes
Aardappelen 150 – 250 gram (3 – 5 stuks)
Groente 150 – 200 gram (3 – 4 grote lepels)
Fruit 2 stuks
Melk en melkproducten 300 – 400 ml (2 – 3 glazen)
Kaas 15 – 20 gram (1 – 2 plakken)
Vis, kip, tahoe,
tempeh of vlees
100 gram medium of 75 gram gaar
Vleeswaren 15 – 30 gram (1 – 2 plakken)
Halvarine op brood met mate
Margarine bij bereiding met mate
Vocht 1,5 liter

 

 
 
home   |   contact   |   disclaimer
Logincode arts