Wat zegt de patiënt?

Kees Doesburg, 66 jaar, gepensioneerd directeur en oud voetballer.

 

“pijnstillers nodig om de dag en nacht door te komen”

“Ofschoon ik gepensioneerd ben, blijf ik een bezig baasje. Ik ben altijd gezond geweest van lijf en leden en mijn activiteiten zijn na mijn pensioen niet echt veel verminderd. Het viel me dan ook zwaar tegen dat ik 2.5 jaar geleden zó’n last kreeg van mijn heup dat ik echt niet meer kon doen wat ik wilde. Ik liep steeds slechter, ik sliep slecht en moest voor het eerst in mijn leven pijnstillers gaan slikken om de dag een beetje door te komen”.

 

“omdat het wereldwijd de best prothese is”

“Nu ben ik wel een mondig type, en door te informeren bij familie en kennissen kwam ik terecht bij een zeer ervaren orthopeed. Het is heel belangrijk dat je als patiënt vertrouwen hebt in je chirurg. Hij kon mij kort en duidelijk uitleggen wat hij ging doen en waarom hij dit type prothese, de SPII, bij mij ging implanteren: gewoon omdat het wereldwijd al jaren de beste heupprothese was”.

 

“het is belangrijk om als patiënt goed geïnformeerd te zijn”
“Ik ben van een generatie voor wie het internet nog niet alledaagse kost is. Nu is er alweer veel meer informatie van het net te halen dan een aantal jaren geleden. Het is belangrijk om als patiënt goed geïnformeerd te zijn. Je wordt mondiger en kunt samen met je dokter bespreken wat de beste oplossing is. Dan onderga je met een gerust hart de operatie, omdat je weet dat je in goede handen bent en je de beste oplossing voor je probleem krijgt.

 

“het pijnlijkste van de ingreep was de hechting eruit halen”
“Het meest opvallende na de operatie was dat ik geen pijn meer had. Op dát moment besef je pas echt hoeveel pijn je hebt geleden. De dag na de operatie ben ik al gaan lopen en de 4e dag mocht ik al naar huis. Het pijnlijkste van de gehele ingreep was eigenlijk de laatste hechting die er uitgehaald werd”.

 

“ik was helemaal vergeten dat ik geopereerd was”
Dat de prothese meteen aanvoelt als ‘eigen’ licht Kees toe aan de volgende anekdote: “De eerste week na thuiskomst ging ik s’middags nog rusten op de bank. Er was mij op het hart gedrukt om met 2 krukken te lopen. Ik schrok wakker van de telefoon en stond gewoon op van de bank (zonder de krukken) om deze te beantwoorden. Even later realiseerde ik me dat de krukken nog ergens in de hoek stonden…. Ik was helemaal vergeten dat ik geopereerd was”.

 

“na 3 maanden weer op volle sterkte op de golfbaan”
“Zoals ik al zei ben ik altijd wel bezig en sla ik graag een balletje op de golfbaan. Één maand na de operatie stond ik alweer op de golfbaan en na 3 maanden liep ik alweer op volle sterkte de 18 holes. Fantastisch, de snelheid en het gemak waarmee ik van de pijn in mijn heup afgekomen ben.

 
 
home   |   contact   |   disclaimer
Logincode arts